Selim Aksoy’un Profesörlüğe Terfisi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Aksoy, 18 Mart 2021 tarihi itibarı ile Profesörlüğe terfi etmiştir.

Dr. Aksoy doktorasını 2001 yılında  University of Washington’dan  (Seattle) almıştır.  Bilkent Üniversitesi’ne katılmadan önce, 1996-2001 yılları arasında UW Intelligent Systems laboratuvarında araştırma görevlisi olarak, 2001-2003 yılları arasında da Insightful Corporation şirketinde araştırmacı bilim insanı olarak çalışmıştır. 2013 yılında bir  yıl süreyle  University of Washington Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Dr. Aksoy’un araştırma ilgi alanları bilgisayarla görü, istatistiksel ve yapısal örüntü tanıma, makine öğrenmesi, veri madenciliği, obje tanıma, resim ve video sınıflandırma, uzaktan algılama görüntü analizi ve tıbbi görüntü analizidir.

Kendisini kutluyoruz.