Mutrivia Vakıfbank’ın Düzenlediği Hack to the Future Etkinliğinden Ödül Aldı

Vakıfbank’ın düzenlediği Hack to the Future etkinliği, 28 Nisan Cuma günü Vakıfbank’ın İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi. Yarışmaya sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlikten dijital bankacılık kullanıcı deneyimi ve tasarımına, yeni nesil müşteri iletişiminden yenilikçi ürün ve hizmetlere kadar birçok ekip katıldı.

Sadece 12 takım finallere katılmaya hak kazandı. Aşağıdaki kategorilerde 5 ödül verildi; “En İyi MVP”, “En İyi Sosyal Girişim”, “En Yenilikçi Teknolojik Çözüm”, “En İyi Kullanıcı Deneyimi Tasarımı” ve “En Global Çözüm” ödüllerini alırken, Bilkent Üniversitesi bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencileri Lara Fenercioğlu, Bedirhan Sakinoğlu ve Sebahattin Utku Sezer, “En İyi Sosyal Girişim” ödülünün sahibi oldu.

“Mutrivia” adlı projeleri, bankalar için geliştirilmiş kültürel faaliyetler hakkında yapay zeka destekli ve bu tür faaliyetlere katılımı teşvik eden rekabetçi bir mobil bilgi yarışmasıdır. Proje, mobil bankacılık uygulamalarının karşılaştığı ortak bir sorunu ele alıyor: sadık kullanıcı tabanına sahip olmamak. Ayrıca çoğu banka, müşterilerini kültürel faaliyetlere katılmaya yeterince teşvik etmemekte ve bu nedenle; banka mobil uygulamasına entegre edilen bilgi yarışması ile kullanıcıların kültürel etkinliklerde kullanabilecekleri aMuse puanlarının toplanması amaçlanmaktadır.