Dr. Özgür S. Öğüz Aramıza Katıldı

Dr. Öğüz lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla 2007 ve 2010 yıllarında Koç Üniversitesinden aldı. İnsan ve robot etkileşiminde hareket planlamasına odaklanmış olan doktora çalışmalarını ise 2018 yılında Münih Teknik Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Bilkent’e katılmadan önce Stuttgart Üniversitesi ve Max Planck Akıllı Sistemler Enstitüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı.

Dr. Öğüz’ün mevcut araştırma konuları öğrenme ve karar teorisinin robotbilim alanındaki uygulamalarını kapsamakta. Yakın zamandaki katkıları, insan ve robot etkileşimi, gürbüz görev ve hareket planlaması, sıralı manipülasyon görevleri için öğrenme ve algılama ile robot kontrolü için pekiştirmeli öğrenme üzerinedir.