Can Alkan Doçentliğe Terfi Etti

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’de doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Can Alkan, 22 Nisan 2021 tarihi itibarı ile Doçentliğe terfi etmiştir.

Dr. Alkan doktorasını Case Western Reserve University’den almıştır. Bilkent Üniversitesi’ne katılmadan önce  University of Washington, Seattle’da araştırmacı bilim insanı olarak  çalışmıştır. 2018-2019 yıllarında ETH Zurich ve Seven Bridges Genomics’de ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmıştır.

Dr. Alkan’ın araştırma ilgi alanları kombinatoryal algoritmalar, biyoinformatik, hesaplamalı biyoloji, insan genindeki yapısal değişikliklerin tesbiti, gen dizilemesi teknolojileri, donanım hızlandırıcılar, GPGPU programlama, ve bellekte-işleme teknolojileri konularında yoğunlaşmaktadır.