Bilkent CS @ UCLA Hesaplamalı Genomik Yaz Enstitüsü 2024

Öğretim üyelerimiz Ercüment Çiçek ve Can Alkan ile lisansüstü program öğrencilerimiz Mehmet Alper Yılmaz, Ricardo Roman-Brenes ve Klea Zambaku, ABD’nin Los Angeles kentinde Kaliforniya Üniversitesi tarafından düzenlenen UCLA Hesaplamalı Genomik Yaz Enstitüsü 2024’e katıldılar. Genom bilimi, tıbbi görüntüleme ve elektronik sağlık kayıtları analizini ilerletmek için hesaplamalı bilimlerde işbirliğini amaçlayan bu organizasyonda, Bilkent ekibi, fonksiyonel genomik, filogenetik, popülasyon/istatistik genetiği ve yüksek verimli dizileme teknolojilerindeki sorunları çözmek için tasarlanmış hesaplamalı yöntemleri kapsayan geniş bir yelpazedeki görüşmelere katıldı. Ercüment Çiçek, genomik veri paylaşımındaki gizlilik zorlukları hakkında bir eğitim verirken, Can Alkan, donanım/algoritma ortak tasarımı ve bellekte işleme teknolojileri aracılığıyla okuma haritalamasının hızlandırılması konusunda bir eğitim verdi. Klea Zambaku, uzun okuma sıralama verilerindeki kopya numarası değişikliklerini tespit etmek için çiçeklenme filtrelerinin kullanılmasına ilişkin çalışmasını sundu.