Bilkent Blockchain Kulübü Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu’nda Üçüncü Oldu

Bilkent Blockchain Kulübü olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin 12-13 Kasım tarihleri arasında düzenlediği Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-Digiathon yarışmasına katıldılar. Yarışmada ön elemeden geçen 24 takım arasından takımları, üyeleri Utku Koca, Ege Aybars Bozkurt, Kaan Aydeniz ve Kadir Metehan Çalışkan ile MikroVeri isimli projeleriyle üçüncü oldular.

Yarışma, E-Devlet ve Blockchain teknolojilerini entegre ederek yenilikçi teknolojiler geliştirmek üzerineydi. Onlar da bu doğrultuda MikroVeri isimli projeleriyle, kişisel verilerin bir bütün olarak kanıtlanması yerine parçalanmış verilerin blockchain teknolojileri kullanılarak tekil bir şekilde kanıtlanabilmesini sağladılar ve E-Devlet kapısına entegre edilebilecek bir veri gizliliği ve veri ispatı protokolü geliştirdiler. Yarışmayı e-posta üzerinden haber verdiğiniz için siz de üçüncü olduklarını haber vermek istedik.

Yarışmayla ilgili haber şuradan okunabilir: https://www.dha.com.tr/teknoloji/dijital-turkiye-blokzincir-hackathonu-yarismasinda-dereceye-girenler-odullendirildi-2161387